marți, 13 martie 2018

stand up...cuomedi

Nu stiu cum, dar de mic imi doream sa depasesc conflictul asta de milenii:- conflictul intre generatii!
"Pe vremea mea..."
Cand eram mic...Atunci era ca o nicovala care iti cadea pe degetele de la picioare. Atunci...
Acum pare o gura de aer si o evadare din neputinte. Astazi, cand zic "pe vremea mea..." parca sunt un fel de Aristotel!
Dar ce zic eu Aristotel, pare mai degraba ca as fi dilema dilemelor...un fel de profunzime mai profunda chiar si  decat propria intelegere!
Atunci ne uitam pe gaura cheii la batranii care o faceau ca pe vremea lor. Astazi n-avem a ne ascunde... Pe orice "tube" gasesti orice. Nici o dilema!
Atunci... "aia mai mari" aveau rangul lor. Astazi rangul e la taraba- se cumpara pe jumatate de argint!
Nici macar nu te mai poti framanta intr-o "dilema" precum conflictul dintre generatii pentru ca astazi te asezi la linia de start cu orice tanar de vreo optsprezece ani...douazeci... Si ce sa vezi!? La sosire esti singur si ala in urma ta, scarpinadu-se la coaie, bombane:- asta nu e intrecere, e fara rost!!
Pe margine, una trecuta cu mult de varsta fertilitatilor, aproape la menopauza, asa.. la vreo douzecisisase de primaveri, sta natanga in alta dilema: - daca-l iau pe suferindul ala tanar, raman proasta si fara de urmasi, mai bine pe ala de cinzecisisase de ani, ca are cordul bun... la cum alearga!!!
Si uite asa, nici un conflict. Doar dileme.
As putea cauta si alte conflicte, dar devin nostalgic si ma infrunta dilemele. Totusi, nu pot sa nu vad cum astazi, generatia mea devine unealta... Precum prezervativul - ocrotitor de necazuri! Caci, daca ieri, BAC-ul era cauza maturitatii personale si propria incercare... Astazi, acum... cand acest asa zis examen, aceasta facatura de incercare, aceasta ...Astazi, ce sa vezi!? Cu superioritate non-dilematica, generatia ce si-a luat deja carnetul de condus pe soselele patriei, sta pe smart-uiala si "babacii" planuiesc. Nu concedii, nu vacante, nu odihna (caci banii s-au risipit pe banchetele majoratului), ci scenarii despre un viitor neinteles, nedeslusit...categoric plin de dileme! Facultati cu taxe, chirii platite, haine si bilete de croaziera... Toate insotite de alte promisiuni...Doar, doar...plozii vor razbi!
Pe margine... jucand la cacealma, cativa deslusiti de dileme, cateva "rasfoite" din plin, facand politici...n-au nici o dilema. Si nici vreun conflict intre generatii. Ba din contra, se bazeaza pe asta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu