vineri, 21 decembrie 2012

sfarsitul lumii nu e, pentru ca e scump sa mori!

viscolul acela, ce aseza intr-o inversunare fara de sfarsit zapezile de pe dincolo de drum peste drum si dincolo de el... te taia pana la oase...si te facea mic si darnic! intr-un pustiu ...pustiu al celor lacomi, fara de paduri - vandute, fara de drumuri - furate...in acel pustiu...si cel ce va fi furat...ar fi darnic si ar da tot ce a furat, toata padurea mutata in limuzine si ziduri...le-ar da toate- pentru un strop de liniste, pace si ...neviscol!!
si-n viscolul acela...peste drumuri, in chipuri zambitoare si pline de iubire stau cocotate chipurile lor, ale candidatilor!!
si peste toate acestea ...oamenii ce-si duc viata..sau ce isi ingroapa mortii!!
caci cei ce isi ingroapa mortii...plang!
ceilalti... cer taxele diavolului!!
biserica...iti cere taxa de pentru slujba de inmormantare. ca si cand cel ce a murit nu se poate odihni in vesnicie dupa ce o viata intreaga a platit bisericii...taxe!! daca vrei sa mori, mai plateste o taxa!! e slujba scrisa pe chitante!!
groparii...isi cer plata!! ca si cand langa cimitire, pe gardurile cimitirelor...in cimitire...s-au coborat cioclii...vulturii, necrofagii...care isi cer tributul asteptarilor!! fii, nepotii... se vor fi sfarsit, in suferinte!!
cea cu tamaia...femeia stirba ce-a luat ulcica de la ma-sa... si care isi varsa fumul gros, evlavios, spurcat- din lacomia celei ce-l varsa peste trupuri... sa o platesti, precum platesti vamesul...inainte si dupa linia ce-o treci...banutul de argint isi pune pecetea!!
mai e tamplarul... pentru sicriu...
brutarul...pentru colaci...
crasmarul...pentru vin
si bucatarul...pentru mancarea pusa pe masa pomenilor!!
bocitorile... si carutasul!!
gornistul si ...
si uite asa...sa mori e scump!!
atat de scump, incat sfarsitul lumii e imposibil!! pentru ca nimeni nu si-ar permite o asemenea cheltuiala!!

3 comentarii:

 1. uhhh,tego.de unde le scoti?

  RăspundețiȘtergere
 2. Si vara aceea era ,era diferita de celelalte.La umbra casei de voiug erau 32 de grade.Straiele,straiele erau de un negru care in lumina soarelui pareau sclipitoare ce pareau cu aura lor speciala,aura caldurii.Unele femei boceau,boceau pentru ca aceea erau bocitoarele satului.Ochii lor,ochii lor scaparau in colturi picaturi.Aceleasi picaturi pe care le simteam pe dinauntru,aceleasi picaturi pe care le doream altfel sa imi umezeasca uzele uscate sa sa imi aline gustul amar.
  A urmat drumul,un drum care-l strabatusem de atatea ori dar nu cu ea,un drum care sub arsita soarelui parca plutea.
  Si gata,gata ca am ajuns,.. ai ajuns langa el, asa cum ai vrut langa el.
  ....Ea nu mai e.
  Praf,simt gustul lui...se ridica in jurul meu.Soarele arde.
  Eu am ramas.
  Si vara aceea era ,era diferita de celelalte..

  RăspundețiȘtergere